winniehurst

Alla inlägg under november 2008

Av Marianne - 20 november 2008 03:52

Obotlig bokmal som jag är plöjer jag ju igenom X antal böcker i månaden - hund- och andra faktaböcker och självklart även mycket annat smått och gott.

Har precis avslutat Fysträning för hund av Anna Holmgren, Marie Söderström Lundberg & Stefan Rosén. En bok värd att läsa!

ANNONS
Av Marianne - 20 november 2008 01:35

Jobbade på R inatt och jag vet inte, men det känns som om jag aldrig någonsin varit så här TRÖTT efter en jobbnatt - aldrig någonsin... Har sovit mest hela dagen, kvällen och en bit in på natten, naturligtvis med 3-timmars avbrott emellanåt för hundpyssel. Och nu, mitt i natten, känner jag mig pigg igen *SUCK*

Är nyss hemkommen efter en, med favoritficklampan i högsta hugg, nattlig långpromenad med boysen. Jag bara måste ge all credit till whoever som uppfann ficklampan - TACK! Utan denna magnifika uppfinning skulle livet under dessa mörka tider av året te sig otroligt svårt, bökigt, hopplöst... Dessutom kom jag hem med rena, torra riesenschnauzer för en gångs skull :-) Det har frusit på ganska ordentligt under dagen även om det bara finns små, små snökorn på marken.

Efter pojkarnas promenad tog jag ut Prinsessan för en liten kissrunda och döm om min förvåning när hon inte ville gå hem direkt, utan klart och tydligt visade att hon ville fortsätta prommisen - detta har inte hänt på jag vet inte när! Julia har ju en längre tid nu visat med både kroppsspråk och blick att hon inte vill/inte orkar, och nu... Vågar man tro på att kastreringen kommer att ge den effekt vi hoppats på? Kan det visa sig redan nu???

Självklart fick hon som hon ville och det blev ytterligare nattvandrande för mig... Vad gör man inte för Prinsessan Julia ;-)

ANNONS
Av Marianne - 18 november 2008 18:06

och vilken dag som helst nu är det dags för Julias barnbarn att lämna det Garpenborgska hemmet för att ge sig ut på fortsatta äventyr med sina nya familjer. Mamma Hedda har nu flyttat hem till matte och husse igen, och ser förmodligen tillbaks på tiden som mor med skräckblandad förtjusning - 8 vilda ungar, hur rara de än är, är säkerligen tufft för en liten staffefröken. Och hemma är ju alltid bäst! :-)


Vi önskar er alla LYCKA TILL och hoppas att vi ses någon dag framöver!

Av Marianne - 18 november 2008 10:38

Ja, då var det dags för ännu ett "stolt mormor-inlägg" angående fantastiska Nosa (Garpenborg's Zsa Zsa) och Elin igen :-)

Tredje pinnen i agilityklass 1 plockades i söndags (medans vi andra befann oss på dopet av kennel Garpenborg's tvåbenta valp) och de duktiga tu är nu upplyttade till agilityklass 2 - dessutom blev de placerade på 2:a plats av 53 startande!

SUPERGRATTIS!!!

För att se loppet, klicka på länken: http://se.youtube.com/watch?v=Vm0EJdQad1g


Vem kunde ana vad detta lilla knyte skulle växa upp till...

Av Marianne - 13 november 2008 15:50

- vem är inte det?!

Sötnosen Smilla, Winniehurst Shundahai, visar hur man trotsar kyla och blåst hemma i Västergötland. Fleece, såklart! :-)


Tack Jenny, för den fina bilden!

Av Marianne - 12 november 2008 14:56

Den här suddiga, urdåliga bilden med Liam i sitt favoritelement får trots allt illustrera vilket riesenparadis vi lever i just nu...

Av Marianne - 11 november 2008 17:43

Fem dagar sedan operationen och Prinsessan mår bra! Hon har sluppit tratten hela tiden (det lönar sig att vara envis...) men har överhuvudtaget inte brytt sig om magen och såret. Morfinplåstret är borta, antibiotikakuren och övrigt pillertrillande över. Och operationssåret är så gott som helt ihopläkt. Hundar har en imponerande sårläkningsförmåga!

De Stora lär bli lyckliga nu när jag inte behöver sitta som en vakande hök över lill-Jullan längre och kan ägna mig lite åt dem också :-)

Nu hoppas vi bara att Julia i sinom tid kommer att bli som vanligt igen!!!


En liiiiten Prinsessa med mamma Tyra:

Av Marianne - 10 november 2008 18:35

Nu är det lervälling ute igen... Ja, det ordet räcker knappt. I skogen precis bakom mitt hus, och självklart på tomten också, har vi snarare mindre lervällingssjöar! Och är man riesenschnauzer är det tydligen himmelriket på jorden :/


För ett par veckor sen var det väl ungefär samma sörja man kunde beskåda utomhus. I vanlig ordning flög Igor iväg som en projektil när jag släppte ut honom på morgonen, halkade i leran och åkte kana genom eländet - eller "det ljuvliga" skulle nog den ryske immigranten uttrycka det. Tydligen var det störtkul för han fortsatte att åka kana genom leran hela dagen.

Nu har han förfinat sina färdigheter. Istället för att kana på magen slänger han sig över på rygg och glider PÅ RYGG genom härligheten!!! När åkturen är över reser han på sig, skakar sig och, jag skämtar inte, han leeeer ;-)


Liam har inte riktigt samma stilfulla framfart genom geggan - han springer, runt runt runt i lervällingssjöarna för att helt plötsligt tvärstanna mitt i smeten där han står och hoppar jämfota på sina fyra monstertassar! Upp och ner och upp och ner och upp och ner!


Tjolahopp vad det är roligt med hundar ibland ;-) Till och med jag som ju avskyr snö och kyla börjar längta tills det åtminstone är ett par minusgrader ute...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7 8 9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ winniehurst med Blogkeen
Följ winniehurst med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se