winniehurst

Alla inlägg under december 2008

Av Marianne - 7 december 2008 00:59

Japp, så var dagen avklarad! Med hjälp av de febernedsättande små tabletterna och det vanliga utställningsadrenalinet överlevde jag, även om jag sov gott några timmar när jag kom hem - efter sedvanligt hundpyssel och lite utställningsskvaller i telefon.


Korthårig vorsteh gick först i sin ring vilket var otroligt skönt - ingen lång väntan och tid över för att strosa runt och kolla läget, lite shopping osv innan hemresa. Ella placerades 5:a i Bästa Tikklassen med ck, absolut helt ok med tanke på deltagande hundar och denna utställnings dignitet. Hon är sååå mysig att ha med sig på utställning, Den Bruna Faran. Hoppas bubble gum-tuggbenet du fick med dig hem var till belåtenhet!

Riesenbedömningen missade jag, såklart, men såg nog de flesta deltagande runt ringen ändå när jag kikade förbi - och jag har ju fått det mesta rapporterat för mig ändå. Tack Ullis för ovärderlig info ;-)


För övrigt blev jag livsfarligt förälskad i de franska bulldoggarna i rasmontern... Hur kan man annat när man möter något dylikt?! Frallavalpen på bilden är dock oskyldig till mitt bankande hjärta, bara en illustration över de ljuvliga varelser vi träffade idag :-)

Av Marianne - 6 december 2008 00:59

för att du finns!

Om exakt 5½ timme skall jag hämta upp vorsteh-Ella, hennes bur och utställningspackning för avresa mot målet Älvsjö och Stora Stockholm. Och jag har feber :/ Försökte sova men frös som en staff i Alaska - eller nåt... Letade reda på Iprenförpackningen och 5 små tabletter fanns där, tack och lov! Så nu fixar jag nog dagen!


Av Marianne - 5 december 2008 13:32

Fantastiska Sunstaffs Brownie McGhee - den snällaste, den gladaste, den mjukaste, den mest godhjärtade, den mest sociala. En personlighet med stort P! Vi är många som saknar dig, hjärtat, och tänker på dig... Ofta...


Bild 1: Valp-Kevin med kompisen Candy.

Bild 2: Kevin & jag på helgsemester i Växjö.

Av Marianne - 3 december 2008 18:38

vårt yrväder, vår orkan - lilla Iris... Tyvärr blev den härliga tjejen inte mer än 8 månader...

Agneta fick ju med sig brorsan Isak hem samtidigt som jag hämtade Iris, och när de tu träffades... ja, hej och hå, då fick man hålla sig undan ;-)

Det hände faktiskt att Agneta ringde mig: "Kom hiiiit!!! Isak behöver Iris!" :-) Även om den numera mogne herren till och med då var av den lugnare sorten fick även han akuta behov av staffesyskon-bus!

Av Marianne - 3 december 2008 18:12

har jag suttit och gått igenom idag, en del av dem har blivit scannade och sparade digitalt. Ingen kvalitet att tala om - men MINNEN!

Speciellt Julia minns nog barndomens idol Dixie med största värme och saknad...

Av Marianne - 3 december 2008 17:03

Så här 3 veckor innan jul passar vi på att visa upp favorit-indianen Winniehurst Tatanka Yotanka :-) Den fina bilden kommer ifrån förra årets julhälsning från Göteborgarna "Bull" & matte Ulla-Britt.

Av Marianne - 2 december 2008 11:17

Att beteendet skiljer sig förhållandevis markant mellan dessa båda så älskade sällskapsdjur - det vet vi ju. Jag tror också att vår relation till hunden respektive katten är ganska så olika, trots att många av oss uppskattar och lever sida vid sida tillsammans med båda arterna.

Den här texten fanns i min mailbox i morse - jag tycker den är ganska underbar :-)


Hundens dagbok

07.00 - TJOHOO, promenad! Det är det bästa som finns!

08.00 - TJOHOO, hundmat! Det är det bästa som finns!

09.00 - TJOHOO, ungarna är uppe! Det är det bästa som finns!

12.00 - TJOHOO, leka i trädgården! Det är det bästa som finns!

14.00 - TJOHOO, åka bil! Det är det bästa som finns!

15.00 - TJOHOO, ungarna kommer hem! Det är det bästa som finns!

16.00 - TJOHOO, leka med en boll! Det är det bästa som finns!

17.00 - TJOHOO, matte och husse kommer hem! Det är det bästa som finns!

18.00 - TJOHOO, hundmat! Det är det bästa som finns!

20.00 - TJOHOO, bli kliad på magen i soffan! Det är det bästa som finns!

22.00 - TJOHOO, sova i mattes och husses säng! Det är det bästa som finns!


Kattens dagbok

783:e dagen i fångenskap.....

Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker. De frossar i färskt kött medans jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat. Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag skall lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna. Imorgon skall jag äta ännu en krukväxt.

Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp. Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna nästa gång. I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans framtvingade jag en hårboll i deras favroitfåtölj. Kom ihåg: lägg en i deras säng!

Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de skall gå runt i ständig skräck. Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat.

På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst. Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottsstycken från deras kriminella planer. Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som 'allergi' - jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.

De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar. Hunden släpps ut regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven. Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar. Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet. Men jag kan vänta! Det är bara en tidsfråga innan mina planer infrias...


Bilden: Året är 1998. Bailey har precis flyttat hem till oss på Östgötagatan och Kevin och den lilla micronykomlingen fann varandra omedelbart.

Av Marianne - 1 december 2008 17:11

är något vi har att se fram emot om några månader - även om vi ju först skall avverka Stora Stockholm, jul- & nyårshelger och annat :-) Hur som helst, hittade PM & domarlista för påskutställningen via Camilla på Fjällglimtens blogg (Camilla hade för övrigt en gång i tiden en brun, vacker beardishane vid namn Geordie, kullbror till min egen Glenda). 2009 kommer vi att hålla till på Kistamässan och utställningen löper denna gång över 3 dagar.

http://www.stockholminternationaldogshow.se/

Mr Igor är tyvärr (förmodligen) inte redo för dylika tillställningar då ännu, men det skall bli riktigt, riktigt roligt att visa Agnetas & Björns vackra Ella för spanske Javier Sanchez under påskhelgen - riktigt spännande...


Ella förevigad på Högbo Int i år, strax innan den röda BIR-rosetten räcktes över:

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards