winniehurst

Alla inlägg under juni 2009

Av Marianne - 4 juni 2009 13:22

Ja, så kan man karaktärisera Miss Julias mående den senaste tiden. Mestadels upp dock, måste jag nog tillstå, trots att jag i fredags morse kände något helt annat...


Efter medicinhöjningen i april har hon bara mått bättre och bättre och många gånger så riktigt otroligt bra att jag funderat på om hon regredierat till unghundsstadiet! Hon har blivit pigg, busig, gladare, mer alert och på G - som förr. Även kroppsligt har hon kommit tillbaka starkt de senaste månaderna - de fysiska attributen från Prinsessans glans dagar är på väg tillbaka, sakta men säkert :-)

Men så kommer bakslaget... När man är som mest positiv och känner så starkt "det här fixar sig!"...


Mitt Lilla Hjärta fick flera anfall på raken i fredags morse, jag ringde veterinären och åkte in med henne på förmiddagen. I bilen på väg in fick hon ytterligare ett och... jaaa.... När vi väl var framme var jag helt inställd på att det var dags.......

Som vanligt när Miss J är hos doktorn måste hon ju visa sig från sin allra bästa (och vackraste!) sida - dvs ställa sig i utställningspose på bordet och slänga bakbenen lite chict tillrätta, upp med nästan i vädret, för att sedan när hon är klar studsa runt på golvet och klappra med käftarna i typisk "jagärsålycklig-Julia-stil" ;-)

Prover togs och veterinären ansåg att det inte fanns någon som helst anledning att inte höja medicinen ytterligare. Hon har bara mått bättre och bättre efter senaste höjningen och har inte påvisat några negativa biverkningar av medicinen. Ingen blev väl lyckligare över det än jag! Nu blir det alltså medicinhöjning och även kostomläggning och dessutom härligt försommarväder - så nu hoppas vi igen!


Framemot kvällskvisten lade jag ett blodspår åt Igor, men förvirrad som jag var efter dagens påfrestningar hade jag glömt att jag skulle jobba :-/ Spåret blev liggande över natten vilket inte alls var meningen och jag ville inte låta lillpojken gå ett spår med så pass lång liggtid, färsking på viltspårsarbetet som han är. Gick runt lite irriterat här hemma när jag kom hem från jobbet på morgonen, tänkte på spåret och den värdefulla skanken som bara låg där. "Äh, Julia får testa!" tänkte jag.

Sagt och gjort... Upp i skogen begav vi oss, och efter Julia följde jag när hon samlat, med lagom fart, fokuserat och helt klockrent tog hela spåret som en fullfjädrad eftersökshund - bara ett dygn efter fredagens anfall! Jag stod där med tårar i ögonen efteråt... Underbart duktiga Julia, som dessutom inte gått blodspår på säkert minst ett år!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards