winniehurst

Alla inlägg under juli 2009

Av Marianne - 13 juli 2009 00:38

Ikväll var jag hemma hos Agneta och Björn - pussade lite på Isak (som blivit av med sitt bandage och stödjer nu nästan alldeles för bra på benet) och Agneta och jag fixade lite med hennes hemsida. Vi gick igenom lite gamla bilder och hittade den här bilden från Österbybruk - jag, Ritas varghund Dixie och Agnetas då 6 månader gamle Elias i Österbybruk. Just denna utställning visade jag Dixie till cert & en 3:e placering i Bästa Tik-klassen minns jag. Åh, vad grymt roligt det var att visa den hunden!!! Vi hade mycket kul tillsammans, Dixie & jag :-)

Av Marianne - 10 juli 2009 14:51

Fick just den här bilden av Agneta - en lite gladare och lugnare Isak idag, även om han tycker att det här nya påfundet med benet i paket är fruktansvärt onödigt ;-)

Vi ses i morgon, Isak!

Av Marianne - 9 juli 2009 19:41

följde jag med Agneta och hennes Isak till veterinären. Snart 9 år gammal har den gode Isak lyckats slita av korsbandet i vänster knä och idag var det dags för operation. Allt har gått bra men han är, fullt föreståeligt!, en eländig liten staffeherre just nu.


Vi tog även tillfället i akt att låta Isak lämna sitt bidrag till epilepsiforskningen. Ett vanligt blodprov, ett vadderat kuvert, frimärken på och - ner i postlådan mot destination Helsingfors! Superenkelt! Läs mer om hur ni går till väga på: http://ssbtk.net/epilepsi.html. Passa på när ni ändå är hos veterinären med era staffar för den årliga vaccineringen eller dylikt - alla bäckar små....

Stort TACK till veterinär Börje Rembacken som bjöd på detta eftersom det kommer den så viktiga ep-forskningen till gagn!


Timmarna innan operationen spenderade Isak tillsammans med den snälla personalen på kliniken med tillhörande klinikhundar - två whippet och en cavalier, samtliga pojkar. Ja, att Isak är genomsnäll - det vet vi ju. Men att se honom med viftande svans och lyckligt glittrande ögon, helt avslappnad, tillsammans med tre helt okända hanhundar... Underbaraste Isak! :-)


Lite orolig och mycket groggy under uppvaket:

Av Marianne - 8 juli 2009 01:00

Julias dotter Garpenborg's Zelma agerar, som ni ser på bilderna nedan, snällt lek- och mystant åt kompisarna Speja & Keatons valpar - hur rart som helst!

Tack Åsa, för fina bilder på söta Zelma!


De här bilderna framkallar härliga minnen hos mig...
När lilla dvärgschnauzer-Lova hade sin första kull valpar här hemma var ju Julia den som fick agera lek- och mystant, och även tvätt- och trygghetstant! Lova själv tyckte att det var hennes staffekompis skyldighet att hjälpa till med husets valpar - när Lova fick nog av de små, när deras magar var fulla av mjölk... Ja, då hoppade hon upp i soffan och gav vår kära staffefröken den blicken, blicken som sa "Hallå! Det är din tur nu!" Och självklart hoppade Miss J glatt ned i valplådan och lade sig hos de små dvärschnauzervalparna så de fick värme, trygghet och lite mysigt staffegos :-)

Av Marianne - 5 juli 2009 11:16

& nope, inget utställningscert den här gången - utan enastående Nosas första cert i hoppklass! SUPERGRATTIS Elin!!!

Inga ord kan beskriva hur stolta vi är, jag & mamma Julia! :-)


Det obligatoriska rosettposerandet efter helgens tävlingar:

Av Marianne - 2 juli 2009 12:25

Nästan så man önskar sig lite regn...


Senare:

Jag väntade så länge som möjligt men inte blev det svalare inte, så vid 17-tiden såg jag mig nödgad att trotsa värmen och alla huggandes eländesbromsar. Ut i skogen begav jag mig för att lägga tre blodspår. Hemskt var det kan jag lova! De bortskämda hundarna slipper däremot att arbeta i värmen minsann, de får gå spåren framemot natten när det är ordentligt svalt ute - och inte lär de ha en aning om vad deras matte utsatt sig för för deras skull :-/


Dagen efter:

Nattens äventyr i spårskogen resulterade i miljoners triljoners myggbett... Det KLIAR! Hundarna blev iallafall nöjda och glada och lät mig t o m sova länge i morse. Faktum är att jag inte väcktes av två svarta skägg skrikandes efter mat den här morgonen, utan av åskmuller. Det åskade en liten stund, regnade typ 5 minuter - och nu är det varmt varmt varmt varmt igen....

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards