winniehurst

Alla inlägg under augusti 2009

Av Marianne - 13 augusti 2009 17:16

Jag har länge tänkt ta mig en tur till Fjällnora, ett friluftsområde som ligger mellan Almunge och Uppsala. Har hört så många prata om de underbara vandringsstigarna, det fina hundbadet med sandstrand, djuren och de ansvarsfulla (!) hundägarna som frekventerar området.

Igår åkte jag så dit med Igor - och det var helt underbart mysigt! Vi mötte en hel del hundar, samtliga under kontroll med hänsynsfulla ägare. Yippee! Hit tänker jag återkomma ofta!

Idag, efter att Liam och Julia fått varsin cykeltur som avslutades med bådas favvomotion simning, styrde jag och Igor kosan mot Fjällnora igen. Idag var vi där mitt på dagen, det var mycket  mer folk, massvis med barnfamiljer och hundar som var på väg ner emot badet - ypperlig socialträning för bästa rysspojken. Han tar dock det mesta med ro, bryr sig inte speciellt mycket om andra hundar - inte ens den mindre trevliga sorten... Otroligt skönt! Vi valde dock bort hundbadet och tog oss istället en låååång tur i skogen på de fina stigarna, träffade på lite får och kossor och på sluttampen blev det även något av en - släktträff ;-) ;-) ;-)

Av Marianne - 9 augusti 2009 23:52

för A- & B-kullarna var det dags för idag, och jag kunde inte hålla mig därifrån... Var ju tvungen att kika lite på Julias barnbarn (och även de andra hundarna - alltid trevligt!). Tre barnbarn var på plats, Garpenborg's Busfia, Bedårande Ebba & Björn, liksom valparnas pappa Rex och deras mor/Julias dotter Hedda.

Frida pratade berikning och annat smått och gott, det fotograferades och... ja, en helt vanlig valpträff på kennel Garpenborg med andra ord!

Tack för att jag fick komma :-)


Bild 1 & 2: Gänget samlat och lyssnar på Fridas kunskap & tips

Bild 3: G's Busfia "Maja"

Bild 4: G's Bedårande Ebba "Ebba"

Bild 5: 3 B-ungar flankerade av far & mor

Bild 6: Härliga, fina gamla G's Mango, 12 år

Bild 7: Vera & Kristoffer städar upp efter eftermiddagens festligheter

Av Marianne - 9 augusti 2009 22:05

När man omger sig med djur är det verkligen upp och ned, framgångar och motgångar, tragedi och glädje om vartannat...

Idag, strax innan jag åkte iväg för att kika på några Julia-barnbarn på Marias & Matthias valpträff för A- & B-kullarna, damp det ner ett mail ifrån Nicolaijs dotter Chilis husse. Efter en tids kamp emot cancer, med en husse som gjorde allt för sin vän vid sin sida, orkade Chili inte längre och fick somna in stilla och värdigt den 5 augusti kl 17.10

Jag skulle vilja dela med mig av hela brevet, ett brev som genomsyras av värme, kärlek och vänskap. Men jag väljer att avsluta bloggen med raderna om Chilis fina sista tid:

"Sista dagarna fick hon gå till alla sina favoritställen inne i stan och ute i skogen och ta adjö av dem i egen takt och bara bli ompysslad. Klockan 3 i onsdags fick hon följa med mig ut en sista gång och bada på ett par av sina gamla badplatser i skogen. För första gången på fyra dagar HOPPADE hon ut ur buren och SPRANG ner till vattnet. När vi kom hem strax innan klockan 5 bar knappt benen längre. Chili levde ALLTID sitt liv för fullt och tog ut det absolut sista hon hade kvar av sina krafter. Hon var fantastisk ända in i det sista."


Våra tankar är hos er, Magnus & "storasyster" Wilma...

Av Marianne - 8 augusti 2009 14:06

Zören gillar minsann böljan den blå han också :-)

När jag såg de här bilderna blev jag faktiskt tårögd... Att se honom så full av glädje och vitalitet efter allt han gått igenom, så LYCKLIG....

Pussar i massvis till världens charmigaste Zören!

Av Marianne - 7 augusti 2009 17:48

Winniehurst Sacred Spirit på Orust-semester.


Tack matte Karin för bilden!

Av Marianne - 7 augusti 2009 17:36

Varför har man aldrig kameran med sig när man borde?

Igår skjutsade Rita & hennes dvärgschnauzer Tango ner mig & Julia till Nynäshamn för att hämta mammas gamla pärla (läs: bil) vid hamnen - den röda trotjänaren som skall rädda oss från att sitta strandsatta här hemma efter Corollans totalhaveri :@ Just detta var väl inget som behövde förevigas precis, men vi passade på att ta en tur ner till havet med hundarna - ett av Miss Js favoritelement :-) Julia, som för dagen var på sitt allra mest ljuvligt strålande humör, simmade och simmade och simmade och simmade... Varför låg kameran kvar hemma?! Åh, det är så härligt att se henne så lycklig, så stark och till synes så frisk!!! Inte tänkte hon komma upp ur böljan den blå heller, så matte fick helt enkelt traska ut i vattnet, koppla den envisa damen och tvinga henne upp på land när det var dags att ge sig av :-)

Av Marianne - 1 augusti 2009 19:32

fick rent hus idag. Skinande, renskrubbat hus :-) Naturligtvis fanns assistenten Igor vid min sida med en hjälpande tass - Julia har inte det minsta intresse av att hjälpa till med dylika sysslor och Liam är lite väl intensiv för Olle & Joel, men båda fåglarna tycker faktiskt att Ryssen är helt ok! Häromdagen hade Olle lyckats öppna en av burdörrarna och var fann jag honom? Jo, sittandes på Igors rygg!!! Ett givet Kodak Moment, men självklart ingen kamera till hands :(
Passade även på att möblera om lite hos de tu, något man bör göra lite emellanåt för att aktivera pippisarna - flytta lite på matskålarna och gungan, byta leksaker, hämta in nya, fräscha grenar och placera dem lite annorlunda än tidigare osv. Blåbärsris med stora, färska, fina blåbär är en favvo hos framförallt vithuvade Joel och vi har ju lyckan att kunna hämta godiset bara några steg utanför ytterdörren, så lite av den varan placerades ut på burgolvet. När man precis möblerat om är fåglarna lite skärrade, och det tar ett tag innan de känner sig avslappnade i sitt hem igen - men snart lär de ge sig ut på upptäcksfärd...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards