winniehurst

Direktlänk till inlägg 1 mars 2011

Heja Fredde Steen!

Av Marianne - 1 mars 2011 17:54

Jag är normalt inget större Fredrik Steen-fan direkt, men i den s k kamphundsdebatten har han varit riktigt, riktigt bra!   

Läs den senaste artikeln HÄR.

_________________________


I slutet av 80-talet föll jag, tack vare familjen Farmaren/Sunstaff, helt oväntat och fullkomligt handlöst för staffordshire bullterriern - en sällskapshund ur terriergruppen, helt enkelt. En ras som jag fram tills dess inte haft det minsta lilla intresse för och dessutom tyckte var ruggigt fula. Men Ida och Arnie och allt vad de hette ändrade min snedvridna uppfattning om staffarna totalt, TACK FÖR DET! Inte nog med att de små glädjespridarna hade den mest varma personlighet man kan tänka sig - de var ju faktiskt även vackra! :-)

När jag -93 fick hem min första egna lilla glädjespridare var det helt plötsligt inte längre en sällskapsterrier - utan "en farlig kamphund"... Kevin som för övrigt var en av de mjukaste, mest godhjärtade hundindividerna jag någonsin haft förmånen att lära känna. Kevin som levde tillsammans med andra hanhundar under hela sitt liv, som lekte med och vårdade både katter och marsvin med största ömhet, som älskade allt och alla, både smått och stort på både två och fyra ben. Kevin - farlig?! En hund, ett djur - javisst! Men farlig??? Farligare än den hundaggressiva labben i parken, de ettriga griffonerna i huset mitt emot eller för all del grannens härliga engelska bulldog? Jag förstod det inte då, och jag förstår det inte nu - snart 18 år och några staffar senare.

 

Det är skrämmande vilken inverkan media har på våra liv och våra åsikter.....


 

Mina två pojkar - den ena "kamphund", den andra brukshund - som älskade varandra och sitt liv tillsammans   
ANNONS
 
Tina

Tina

1 mars 2011 20:10

Hoppas den här lilla skriften når ut till måååånga!!!
Dessutom står ju SBK bakom ser jag - trevligt - som motvikt till debattartikeln de nyss lät trycka upp i sin tidning...

http://www.tinric.com

 
Ingen bild

Jessica (Milo)

6 mars 2011 12:03

Riktigt bra artikel tycker jag, länkade själv till den på fejjan, ett väldigt bra sätt att sprida bra artiklar :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marianne - 7 september 2013 10:06


   För alla er som inte riktigt vågar ta steget fullt ut och börja BARFa på riktigt - Mush har ett gäng superprodukter att erbjuda! Hämta en gratis provpåse här: http://www.mushbarf.com/sv/eform/submit/gratis-maltid   Läs gärna mer om fin...

Av Marianne - 29 juli 2013 00:24


Att förtränga och vägra inse de fakta som travas upp framför ögonen på en är något människan är bra på. En del av mig vill köra på den linjen, men hjärnhalvan som lagrar minnen och erfarenheter kämpar emot.Så nu sitter jag här och fyller i papper eft...

Av Marianne - 28 juli 2013 08:03


Ja, fråga Ryssen - han svälter!

Av Marianne - 28 juli 2013 02:19


gör det som varit så ohyggligt levande igen - på gott och ont kanske...   “If having a soul means being able to feel love and loyalty and gratitude, then animals are better off than a lot of humans.” - James Herriot -    ...

Av Marianne - 28 juli 2013 00:17

Snygga & med vinnarskallar! BILDER FRÅN HUNDLÖPET         ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ winniehurst med Blogkeen
Följ winniehurst med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se