winniehurst

Direktlänk till inlägg 5 april 2011

Vilken ras?

Av Marianne - 5 april 2011 00:47

Ja, det är frågan...


Efter att ha följt Tinas senaste "2:a ras-funderingar" började jag fundera, och fascinerades av hur otroligt få raser det är som faktiskt intresserar mig. Att sitta vid ringside och kika på, att se arbeta, att läsa om, ja då finns det en hel del - men raser jag faktiskt skulle kunna tänka mig att leva med, som attraherar mig sådär lite extra... Man tycker ju att av alla hundratals olika godkända raser vi har i Sverige borde det ju finnas en drös, men nej - de är få.


Om vi hoppar över riesen och staff då, vad finns kvar?


Fransk bulldogg: De är ljuvliga! No doubt about it! Men där finns några frågetecken...

Miniatyr bullterrier: En intressant ras, på sätt och vis. Men jag tror inte den är rätt...

Irländsk varghund: Jag älskar dem! Men de är alldeles för stora och otympliga, och hej & hå vad de hårar... Underbara hundar dock.

Boxer: Roliga, atletiska, pigga & alerta, muskulösa - det gillar jag. Har dock lite korkade exteriöra ideal vad gäller rasen och ser drömboxern framför mig som en amerikansk, helkuperad variant... Inte det heller, alltså.

Rottweiler: En SNYGG! *ler* Men de hårar också i mängder, och dessutom triggas min allergi ofta igång av rottisar.

Bearded collie: Jag blir nostalgisk när jag tittar på dem, tänker på dem. Samtidigt vet jag att det är inte rasen jag blir nostalgisk över och skulle vilja leva med igen, det är individen som frammanar nostalgin. Förmodligen skulle jag bli grymt besviken och ha alldeles fel förväntningar.


Min nästa hund, som jag inte har en aning om när jag känner mig sugen på att ta emot, skall dessutom inte vara en stor hund, inte kräva allt för mycket pälsvård, ha en exteriör som tilltalar mig och (självklart!) ett temperament jag gillar. Det finns liksom inte många att välja mellan  

 
 
Tina

Tina

5 april 2011 11:33

Haha, men visst är det kul ändå, att sitta och klura, kika på utställningar, leta info på nätet, kolla upp uppfödares hemsidor, kanske hälsa på hos någon och känna efter lite extra.
MEn visst är det så, det är inte lätt att hitta rätt ras, men vägen dit är underbar tycker jag :0)

http://www.tinric.com

 
Ingen bild

Ullis

5 april 2011 22:15

Men då MÅSTE de ju bli en naken fis.. :-) inge hår och inte stor :-)

Marianne

6 april 2011 00:13

Hmmmm, med "inte stor" menade jag inte att den skall vara pytte :-) Och sen var det var ju det där med exteriören... Och lite annat som är onödigt att dra upp här, hahahaha... No offense ;-)

 
Ingen bild

maria

6 april 2011 17:38

en bra sak med detta som jag tänker rent egoistiskt är att jag kommer ha massa kunskap hos er båda att ösa ur när jag behöver :-)

 
Lena

Lena

7 april 2011 18:55

ha ha.. ja inte för att jag vet vem du är, men så sant! det blev en spännande hudras blogg hos Tina! :)
Själv är jag Fralla frälst, & jag vet, det finns många fällor att falla i även i den rasen!
jag hade oturen/turen?? att hitta Sveriges värsta & vidrigaste kennel i den rasen!
men tack gode gud för det, annars hade väl vår Märta hjärta blivit en trasig valpande vandringspokal...
Idag känner jag mej trygg i rasen, har sett den krassa & förfärliga baksidan av den, men som tur är finns fortfarande sunda mäniskor & Kennlar åxå :)
Inga fler vovvar här just nu, men Boston är jag så nyfiken på :)
Kram! /Lena

http://frallorna.bloggplatsen.se

Marianne

7 april 2011 19:25

Ja du, dina finingar brukar jag drägla över allt som oftast :-)
Det är svårt, jättesvårt. Lyssnar jag till mitt hjärta så finns det nog bara två alternativ, staff (som jag med största sannolikhet kommer att skaffa igen, även om det inte blir just nästa hund) eller fralla. Tror jag. Men det är svårt som sagt. Och inte blir det enklare med åren...

 
Ingen bild

Jessica (Milo)

8 april 2011 17:49

Vi tänker lika Marianne. Vår nästa hund, som kanske blir aktuellt om 2-3 år, kommer ( om det nu inte blir en staff till) sannolikt att bli en fralla. Tror kombinationen fralla/staff är toppen, och de är ju så charmiga och fina ;) Men det blir ju att leta noga så man hittar en bra uppfödare med friska stamtavlor! Trevlig helg!
(läser man "frallorna-bloggen" är det svårt att inte bli sugen ;))

Marianne

8 april 2011 20:43

Eller hur, Jessica?! Fralla-trion väcker suget :-)
Trevlig helg till er också!

 
Hanne, uppföderskan

Hanne, uppföderskan

9 april 2011 16:34

Här gör man sitt bästa för att frälsa världen med minibullor! Och vad händer??? Både du och Tina blir trista otacksamma människor som helt förlorar smaken...*flinar retsamt*

Fast vet du en sak, lite mer på allvar nu. Jag tror inte man kan gilla minibullar/bullar om man gillar staff. Tänk att det kan vara så OÄNDLIGT olika och ändå vara just bullterrier?

Staffar är högintensiva, känsliga, lyhörda och ÄLSKAR sina familjer med frenesi. Minibullar är soffpotatisar med stort ego, gigantisk självförtroende och helt i avsaknad av någon form av will-to-please. Inte ett rätt liksom.

Men om jag finge tipsa dig så skulle jag säga irländsk vattenspaniel. Riktigt fräcka hundar!

http://kennelskybar.bloggplatsen.se

Marianne

9 april 2011 20:04

Hahaha, det är härligt att du försöker frälsa världen, men jag tror faktiskt du har rätt ang staff kontra bullarna...
Var faktiskt vansinnigt begeistrad i vattenspaniel under min clumberperiod, vet faktiskt inte riktigt varför det aldrig blev någon... Otroligt balla hundar iallafall!

 
Mia & Addi

Mia & Addi

10 april 2011 20:33

Har en kursare som ska skaffa en kromfohrländer. Jag visste just inget om den rasen, men den verkar ju rätt intressant nu när jag läst om den.Fast utseendet tilltalar mig inte direkt, tycker de ser ut lite som en ovårdad jackrussel-mix :-/ Hoppas det dröjer innan jag skaffar nästa hund, för det ÄR svårt att välja hund, särskilt om man ska byta ras!

http://staffinfo.blogg.se

Marianne

10 april 2011 20:49

Jamen visst är det svårt! Och man, iallafall jag, är så liksom inkörd på vad jag gillar och inte gillar att jag förmodligen (kanske) kan missa en passande ras. Jag tyckte ju faktiskt att staffar var vansinnigt fula en gång i tiden - innan jag öppnade ögonen :-)

 
Mia

Mia

11 april 2011 15:00

Men förmodligen är det väl så att man älskar den hund man skaffar sen ändå, oavsett ras! :-)

http://staffinfo.se

 
Sofia

Sofia

15 april 2011 22:36

Ja det här är onekligen en intressant diskussion. Jag är lite sugen på en till staffe eftersom det gick så fel med Conrad, men jag tror inte att det kommer bli så på ett bra tag. Gör lite för ont än så länge.
Men däremot har jag varit nyfiken på en riesen men har inte gjort tillräckligt med efterforskningar ännu för att kunna vara säker. Annars så är det nog boxern som har snorat sig in i mitt hjärta.

http://sofiasklickerhundar.blogspot.com

Marianne

15 april 2011 22:48

Ja Sofia, det är väl lite så det är för mig också. Det gör för ont, det är för nära. Även om jag älskar staffen som ras något så otroligt, så kanske man behöver ta ett litet sidospår innan man hittar hem igen. Tror jag.
Boxer och riesen är nog ganska lika - happy-go-lucky, vilda och galna, livet leker-attityden, väldigt fysiska :-)"Bara" ett par storlekar större...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marianne - 7 september 2013 10:06


   För alla er som inte riktigt vågar ta steget fullt ut och börja BARFa på riktigt - Mush har ett gäng superprodukter att erbjuda! Hämta en gratis provpåse här: http://www.mushbarf.com/sv/eform/submit/gratis-maltid   Läs gärna mer om fin...

Av Marianne - 29 juli 2013 00:24


Att förtränga och vägra inse de fakta som travas upp framför ögonen på en är något människan är bra på. En del av mig vill köra på den linjen, men hjärnhalvan som lagrar minnen och erfarenheter kämpar emot.Så nu sitter jag här och fyller i papper eft...

Av Marianne - 28 juli 2013 08:03


Ja, fråga Ryssen - han svälter!

Av Marianne - 28 juli 2013 02:19


gör det som varit så ohyggligt levande igen - på gott och ont kanske...   “If having a soul means being able to feel love and loyalty and gratitude, then animals are better off than a lot of humans.” - James Herriot -    ...

Av Marianne - 28 juli 2013 00:17

Snygga & med vinnarskallar! BILDER FRÅN HUNDLÖPET         ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards