winniehurst

Alla inlägg under april 2011

Av Marianne - 5 april 2011 00:47

Ja, det är frågan...


Efter att ha följt Tinas senaste "2:a ras-funderingar" började jag fundera, och fascinerades av hur otroligt få raser det är som faktiskt intresserar mig. Att sitta vid ringside och kika på, att se arbeta, att läsa om, ja då finns det en hel del - men raser jag faktiskt skulle kunna tänka mig att leva med, som attraherar mig sådär lite extra... Man tycker ju att av alla hundratals olika godkända raser vi har i Sverige borde det ju finnas en drös, men nej - de är få.


Om vi hoppar över riesen och staff då, vad finns kvar?


Fransk bulldogg: De är ljuvliga! No doubt about it! Men där finns några frågetecken...

Miniatyr bullterrier: En intressant ras, på sätt och vis. Men jag tror inte den är rätt...

Irländsk varghund: Jag älskar dem! Men de är alldeles för stora och otympliga, och hej & hå vad de hårar... Underbara hundar dock.

Boxer: Roliga, atletiska, pigga & alerta, muskulösa - det gillar jag. Har dock lite korkade exteriöra ideal vad gäller rasen och ser drömboxern framför mig som en amerikansk, helkuperad variant... Inte det heller, alltså.

Rottweiler: En SNYGG! *ler* Men de hårar också i mängder, och dessutom triggas min allergi ofta igång av rottisar.

Bearded collie: Jag blir nostalgisk när jag tittar på dem, tänker på dem. Samtidigt vet jag att det är inte rasen jag blir nostalgisk över och skulle vilja leva med igen, det är individen som frammanar nostalgin. Förmodligen skulle jag bli grymt besviken och ha alldeles fel förväntningar.


Min nästa hund, som jag inte har en aning om när jag känner mig sugen på att ta emot, skall dessutom inte vara en stor hund, inte kräva allt för mycket pälsvård, ha en exteriör som tilltalar mig och (självklart!) ett temperament jag gillar. Det finns liksom inte många att välja mellan  

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards