winniehurst

Direktlänk till inlägg 25 april 2012

Föreläsning med Lars Audell

Av Marianne - 25 april 2012 22:40

Staffeklubben/Uppfödarkommittén har länge försökt få detta event till stånd, och nu äntligen!

Den 13:e maj träffas vi alla vid Solvalla för att lyssna på och ställa frågor till Mr Röntgen himself - detta tillfälle kommer förmodligen aldrig att komma igen, så snälla missa inte det här nu!


 


Ingen nu levande som rör sig inom hund-Sverige kan väl ha missat denne man:

Lars är veterinär och har deltagit i forskning om HD sedan 1969 och om armbågsleder sedan 1973. Han har publicerat ett flertal artiklar och även skapat det system för avläsning av armbågar som nu används internationellt. Han har genom åren gjort mer än 1 miljon officiella höft- och armbågsavläsningar åt olika kennel- och rasklubbar i Europa, samt även deltagit i officiella avläsningar i USA med OFA och Penn-Hip.

Lars Audell arbetar på sin egen veterinärklinik, Gudby Djurklinik, i Upplands Väsby.

 

Det finns flera olika "läger"/åsikter inom rasen ang ledröntgens vara eller icke vara, krav på officiell röntgenstatus eller inte, och de som befinner sig någonstans där mittemellan. Det är ingen hemlighet. Och det är inte heller unikt för vår ras.

Kanske beror våra olika åsikter på allas vår skiftande bakgrund, våra upplevelser och erfarenheter? På skiftande hund- och/eller rasbakgrund? På bristande hund- och/eller rasbakgrund? En del kanske skulle byta "läger" med mer erfarenhet att lägga till sitt redan stora teoretiska kunnande? Andra kanske skulle tänka annorlunda med mer teoretisk kunskap? Alla har vi våra egna argument för varför vi tror och tycker som vi gör - men mer KUNSKAP skadar aldrig, eller hur? Och vem kan bättre än någon annan i detta land ge oss detta, genom denna föreläsning med påföljande frågestund, än Audell?

Det finns ju många, många staffemänniskor ute i landet som brinner för dessa frågor, på ett eller annat sätt - så anmäl dig nu! Vare sig du är uppfödare eller "vanlig" hundägare/medlem - anmäl!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marianne - 7 september 2013 10:06


   För alla er som inte riktigt vågar ta steget fullt ut och börja BARFa på riktigt - Mush har ett gäng superprodukter att erbjuda! Hämta en gratis provpåse här: http://www.mushbarf.com/sv/eform/submit/gratis-maltid   Läs gärna mer om fin...

Av Marianne - 29 juli 2013 00:24


Att förtränga och vägra inse de fakta som travas upp framför ögonen på en är något människan är bra på. En del av mig vill köra på den linjen, men hjärnhalvan som lagrar minnen och erfarenheter kämpar emot.Så nu sitter jag här och fyller i papper eft...

Av Marianne - 28 juli 2013 08:03


Ja, fråga Ryssen - han svälter!

Av Marianne - 28 juli 2013 02:19


gör det som varit så ohyggligt levande igen - på gott och ont kanske...   “If having a soul means being able to feel love and loyalty and gratitude, then animals are better off than a lot of humans.” - James Herriot -    ...

Av Marianne - 28 juli 2013 00:17

Snygga & med vinnarskallar! BILDER FRÅN HUNDLÖPET         ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ winniehurst med Blogkeen
Följ winniehurst med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se