winniehurst

Direktlänk till inlägg 9 maj 2012

Rally igen...

Av Marianne - 9 maj 2012 22:02

Det börjar nästan bli en vana, det här med att följa med Agneta & Josef på rallytävlingar. "En gång är ingen gång, två gånger är en vana", är det inte så man säger? Vad är då fyra gånger på två veckor och en dag?


Det är faktiskt himla roligt. Från att aldrig ha sett en rallytävling tidigare har jag nu fått lite kläm på hur det fungerar, hur hundarna skall agera på banan, vad som är ok och vad som är no-no. Att det sen gått så otroligt fantastiskt bra för Agneta & Josef gör det såklart ännu roligare! Krasst konstaterar jag dock att det definitivt inte är något för mig och min snurriga, opraktiska hjärna - en hjärna som funkar ypperligt när den nördar ner sig i facklitteratur, avelsfrågor och sjukdomar, vid tangentbordet eller med pennan i hand och i en utställningsring, men när det gäller praktiska prylar, geometriska figurer och vinklar och grader hit och dit........


10 dagar efter debuten och med två tävlingar och två godkända resultat i rallyryggsäcken åkte vi iväg till Häverö BK den 1 maj - ännu en tävlingsplats nästan på hemmaplan, mycket nice.

Agneta var nervös, och vem skulle inte vara det? Ett rekordsnabbt hat trick var möjligt, men ändå vet man ju aldrig... Hundar är djur, inga maskiner, och de påverkas ju så mycket av hur deras matte/förare/handler mår och känner. Så ja, det var nervöst.

Agneta gjorde någon liten förarmiss, och någon lite större, så spända som fiolsträngar väntade vi på prisutdelningen...

Men de gjorde det!!! 81 poäng. På bara 3 tävlingar under en 10-dagars period fixade de titeln!
Och Josef kan numera titulera sig: RLD N GARPENBORG'S GREGORIOUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

I söndags var det så dags igen. Dags för tävling och debuten i fortsättningsklass, dessutom på hemmaklubben vid Jägarhyddan.


Banskissen, eller vad det heter. Jag blir snurrig bara jag tittar på den....

 

 

Väntan...

 


Josef var inte tävlingens enda staff den här gången. Två hundar till med ägare hade tagit sig till Jägarhyddan för att tävla i nybörjarklass, bl a "Scrubs", Metalstaff In Your Honour, som ni ser längst ner till höger - ännu en duktig staffe som slog till med en delad 3:e placering i sin klass och dessutom blev RLD N denna dag. Stort grattis!

 

 


Sett med mina amatörögon såg det riktigt bra ut när Agneta & Josef gick banan - Josef fokuserad som bara den, som vanligt, men men... Egentligen vet man ingenting innan prisutdelningen, och den fick vi vänta på. Såklart. Denna galet jobbiga väntan.

När man sen står vid prisutdelningen, nervöst trampande och tuggar på de obefintliga naglarna, och de ropar upp Agneta Johansson bland de ICKE godkända - och det sedan visar sig vara FEL... Ja, herregud...

För godkända blev de, och det med hela 95 poäng!!!!!!!!!!!! Vi grät inte av sorg kan jag lova!  


  
ANNONS
 
Ingen bild

Maria

10 maj 2012 10:34

åh vad mysiga bilder och va fint skrivet. Nu gör det inte så mycket att man inte hinner och kan vara överallt själv tack vare att du beskriver så bra.
och vilket ekipage!
kram på allihopa!

 
Tina

Tina

14 maj 2012 13:56

Vilket läckert ställe!
Otroligt kul att Josef och Agneta är så himla duktiga.
Tror säkert både du och Ryssen skulle kunna grejja det där faktiskt :0)

http://wwww.tinric.com

Marianne

14 maj 2012 16:14

Haha, du tror alldeles för gott om mig - och känner inte Igor :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marianne - 7 september 2013 10:06


   För alla er som inte riktigt vågar ta steget fullt ut och börja BARFa på riktigt - Mush har ett gäng superprodukter att erbjuda! Hämta en gratis provpåse här: http://www.mushbarf.com/sv/eform/submit/gratis-maltid   Läs gärna mer om fin...

Av Marianne - 29 juli 2013 00:24


Att förtränga och vägra inse de fakta som travas upp framför ögonen på en är något människan är bra på. En del av mig vill köra på den linjen, men hjärnhalvan som lagrar minnen och erfarenheter kämpar emot.Så nu sitter jag här och fyller i papper eft...

Av Marianne - 28 juli 2013 08:03


Ja, fråga Ryssen - han svälter!

Av Marianne - 28 juli 2013 02:19


gör det som varit så ohyggligt levande igen - på gott och ont kanske...   “If having a soul means being able to feel love and loyalty and gratitude, then animals are better off than a lot of humans.” - James Herriot -    ...

Av Marianne - 28 juli 2013 00:17

Snygga & med vinnarskallar! BILDER FRÅN HUNDLÖPET         ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ winniehurst med Blogkeen
Följ winniehurst med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se