winniehurst

Senaste inläggen

Av Marianne - 5 september 2012 21:41

Jag vet att jag sällan talar om honom i extremt positiva ordalag. Jag vet att jag lätt snöar in på det jobbiga med honom, istället för att fokusera på hans positiva sidor. Jag borde bättra mig.


En av dessa positiva sidor är den gode ryssens fantastiska förmåga att samexistera med andra hundar - han tycker konflikter är obehagliga, han svarar helst inte på provokationer utan lämnar hellre en grälsjuk antagonist än att stå kvar med risk att provocera. Han lyssnar på vad den andre har att säga och delar gärna med sig av det som är hans. Detta gör att han lätt kan umgås med de flesta hundar och de flesta accepterar honom till slut, även om det inte varit kärlek vid första ögonkastet. Inte illa av en 5 år gammal okastrerad riesenpojke kan jag tycka, och faktiskt en väldigt sympatisk egenskap.


Tänk om vi alla kunde vara lite som Igor, bara lite grann? Tänk så mycket enklare allt skulle vara utan alla dessa intriger och dramer vi låter oss dras med i, utan egon och ha-begär. Om vi kunde lära oss att samexistera och faktiskt tycka att det är ok, trots att vi kanske inte älskar varandra och delar samma åsikter och tankar, om vi kunde visa lite mer tolerans och förståelse - tänk så mycket mer vi skulle få ut av arbetslivet, skolan, föreningslivet och våra personliga relationer med våra artfränder.

En utopi, javisst, för vi är ju trots allt betydligt mer komplexa varelser än en Igor. Men tänk om...


 


ANNONS
Av Marianne - 30 augusti 2012 23:16

 


...kan bli dränkt!

 ANNONS
Av Marianne - 28 augusti 2012 22:33

Det gör hon minsann, Nicolaijs 8½ år gamla dotter. Och inte bara i Skåne, utan inte alls speciellt långt ifrån Vitaby där jag befinner mig just nu. Självklart var jag bara tvungen att träffa henne!


Tora är alltså en av Nicolaijs tre skånska barn, och tyvärr den enda jag lyckats luska reda på - tack internet :-)

Hon lever tillsammans med en gammal pudelherre och en yngre schnauzerdam av mellanmodellen i en familj med ett supersunt djurtänk, där hon fått utvecklas till den speciella Tora hon faktiskt är. Farmorshjärtat väller över av stolthet!


Här är hon, på jobbet. TJH SE UCH Geborie's Åh So Beautiful:

 


Mycket har hon fått från sin far, Tora, inte pälskvaliteten dock, och inte heller "titta-på-mig-och-plocka-gääääärna-fram-kameran"-attityden ;-) Vi försökte iallafall!

 

 

 

Det är trist när hanhundsägaren inte inkluderas i valparna och deras fortsatta liv, speciellt om man ber om att få vara delaktig. Det är även trist för valpköparna, som faktiskt förvägras kontakter och insikter som faktiskt kan betyda en hel del. Kanske något för oss alla att tänka på.

Nåväl, nu hittade jag ju den här finingen iallafall, och till slut fick jag även träffa henne irl. Så härligt! 1000 TACK för att jag fick komma och hälsa på, och för att ni tar hand om och älskar Tora så som bara en Nicolaij-dotter förtjänar  

Och jag grinade bara lite på hemvägen..... :-)

Av Marianne - 27 augusti 2012 14:48

Morgonmys med favvoleksaken under tiden de tvåbenta slöfockarna äter frukost...


Vi bestämde oss för att morgonpromenaden skulle bli utefter stranden i Vitemölla, vilket visade sig vara ett ypperligt val. Dessutom, om man är husfreaks som jag och min mamma, blev det en perfekt avslutning på promenaden att med trötta hundar efter strandröj spatsera runt lite bland bebyggelsen i området.

 

 

 

 

 


Här skulle man ju kunna bo:

 


Jag skulle för all del kunna nöja mig med det här lilla röda, bara några steg ifrån stranden liksom:

 

 

 

 


Av Marianne - 26 augusti 2012 21:11

Jag har lånat ett hus i Vitaby på Österlen över några dagar, och släpade hit en intet ont anandes moder och liten Gabriel - huset är toppenfint, tomten super, byn och omgivningarna bara så härliga. TACK Nina!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Av Marianne - 4 augusti 2012 02:52

Det är dags igen, känns det som...

Dags att påminna om vad DNA-tester är, vilka möjligheter de ger och hur vi bäst förvaltar dessa våra moderna kunskaper.

Helt enkelt, dags att läsa, begrunda och ta till sig av Hanne Winninges lilla text igen: "Dagens DNA-tester för hund, en utmärkt möjlighet!".


Varsågoda! Läs, läs, läs!


 

Av Marianne - 13 juli 2012 14:16

Den här genomljuvliga 6 veckors lilla läckerbiten söker fortfarande fodervärd, otroligt men sant!  

 

Foto: Frida Taipale.


Tro mig, jag vet exakt hur ljuvlig Lucille är även in real life - jag hade ju äran att få pussa lite på godbiten igår :-)

Kika även in på Kristins blogg för en massa superfina bilder från deras besök på kennel Garpenborg igår.


Av Marianne - 11 juli 2012 22:48

Idag för 2 år sedan tog jag beslutet. Imorgon för 2 år sedan somnade du in i min famn.

Det skulle inte bli så här...


Jag saknar dig! Alltid!      

 

 

 


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ winniehurst med Blogkeen
Följ winniehurst med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se